Sosyal Medya

Dünya

Avrupa’da kölelik rekor kırdı

Kölelik endeksine göre AB içerisinde köle iş gücü en fazla sırasıyla Romanya, Yunanistan ve İtalya’da bulunuyor.



Dünya 21. yüzyıl içerisinde olsa da insanlığın en ilkel iÅŸ gücü olan kölelik hala devam ediyor. Thomson Reuters Vakfı’nın araÅŸtırmasına göre 2017 yılında köle iÅŸ gücünün en fazla arttığı bölge Avrupa BirliÄŸi oldu. Bu artışın temel nedeni ise dünyanın diÄŸer bölgelerinde yaÅŸanan kargaÅŸalardan kaçıp Avrupa’ya sığınan mülteci sayısındaki artış. 

Ä°ngiliz araÅŸtırma ÅŸirketi Verisk Maplecroft tarafından yayınlanan global kölelik endeksine göre AB üyesi 28 ülkenin 20’sinde köle iÅŸ gücü baÅŸta tarım ve inÅŸaat olmak üzere birçok sektörde artış gösterdi.

Verisk Maplecroft’tan Ä°nsan Hakları Uzmanı Sam Haynes yaptığı deÄŸerlendirmede, “Mülteci krizi Avrupa genelinde kölelik riskini daha da arttırdı.” dedi.
Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) göre ise küresel çapta çocuklar da dahil 21 milyon insan zorla çalıştırılıyor. Bu ekonominin yıllık büyüklüğü ise 150 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. 

Kölelik endeksine göre AB içerisinde köle iÅŸ gücü en fazla sırasıyla Romanya, Yunanistan ve Ä°talya’da bulunuyor.

2017 yılında sadece denizlerden Avrupa’ya ulaÅŸan mülteci sayısının 115 bin civarında olduÄŸu tahmin ediliyor. Avrupa’ya gitmek için insan kaçakçılarına büyük paralar ödeyen bu mülteciler Avrupa’ya adım attıklarında ise bu kiÅŸilere geri ödeme yapamayacak derecede borçlanıyor.  Bu durum da mültecileri istemedikleri iÅŸlerde köle işçiler olarak çalışmaya itiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.